Textmakare Knutssons skyltfönster

Här finns tips om var du kan läsa mina texter. En del kan du läsa bara här. Häng med!

Min bilder
Namn:

Jag är skribent och författare med förkärlek för korta, koncentrerade format. Jag skriver utställningstexter, korta kommentarer och texter till bilderböcker men också debattinlägg och krönikor. Om du vill veta mer så ta en titt på www.textmakareknutsson.se

13 mars 2006

Det kom ett kuvert...

... från förlaget med en drös recensioner. Alla var, om än inte odelat, positiva. Alla var dessutom, med ett osignerat undantag från Vi Bilägare, skrivna av kvinnor. Vilket kan vara värt att kommentera. Är det bara kvinnor som recenserar/intresserar sig för barnkultur?

Speciellt glad blev jag åt att läsa:

"Händiga Hanna är en bilderbok man blir lycklig av att läsa. Enkelt och engagerande lyckas den både berätta en kul historia, presentera ett minnesvärt persongalleri och dessutom lära ut en massa om bilar och billagning. Lisen Adbåges bilder är precis samma perfekta kombination av fakta och fantasi som texten. Det är bara att hoppas att Händiga Hanna dyker upp i fler böcker och sprider mer fixat-färdigt-glädje."
Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet, 11/2
(Jodå, Gunilla, det kommer fler, vi håller på med slutkorrekturet till Händiga Hanna nr 2 som kommer ut i augusti. :)

"Precis som författaren med stor sannolikhet medvetet valt en tjej som huvudperson har hon också valt de andra. Genus och etnicitetsperspektiv fokuseras inte automatiskt. En kvinna bland bilarna och en man med ett namn som inte klingar svenskt bryter det vanliga mönstret i barnböcker."
Carina Östbrant, Folket 18/2

"Sådana tjejer som Hanna behövs i barnlitteraturen - vi har fåt klara oss utan dem alldeles för länge!"
Eva Wahlström, Borås tidning, 1/3

"Lisen Adbåges kantigt, barnsliga bilder kan få vem som helst att vilja öppna en motorhuv."
Pernilla Josefsson, Norrtelje tidning, 21/12 2005