Textmakare Knutssons skyltfönster

Här finns tips om var du kan läsa mina texter. En del kan du läsa bara här. Häng med!

Min bilder
Namn:

Jag är skribent och författare med förkärlek för korta, koncentrerade format. Jag skriver utställningstexter, korta kommentarer och texter till bilderböcker men också debattinlägg och krönikor. Om du vill veta mer så ta en titt på www.textmakareknutsson.se

15 maj 2007

Recensioner av Hanna-böcker

I kuvert från förlaget kom för någon vecka sedan positiva omdömen om både "Händiga Hanna på bondgården" och kommande "Händiga Hanna lagar pappa" som Bibliotekstjänst (BTJ) förhandstittat på.

Dag Hedberg (OBS! En man som recenserar barnlitteratur! Heja Dag!)
skriver i Vestmanlands Läns Tidning:
"En mer robust tjej möter vi i Titti Knutssons bilderbok "Händiga Hanna på bondgården". (...) Lisen Adbåges roliga och lätt groteska illustrationer ackompanjerar denna positiva och moderna berättelse."


Ann-Marie Tammerman på Upsala Nya Tidning skriver om samma bok:
"Hanna är ett barn av 2000-talet som är nyfiken på det mesta, men framför allt trasiga grejor. (...) Självklart är det mest positiva med Hanna-böckerna det faktum att de visar på att tjejer kan vara duktiga på och intresserade av teknik."


BTJ:s Sarah Uthas Hornegård skriver om kommande "Händiga Hanna lagar pappa":
"En dag när Hanna och hennes pappa är hos några kompisar skadar pappan sitt knä, (...) och det bär av i ilfart till akuten. Väl framme får Hanna lära sig ett och annat om att laga saker, eller rättare sagt pappor, (...). Som vanligt är Hanna nyfiken och rådig och rullar tappert sin skadade pappa i ändlösa sjukhuskulvertar. Man kan röras av Hannas ömma omsorg och oro för sin skadade pappa!"

BTJ:s Susanne Eek skriver om samma bok:
"Språket är rakt och enkelt med mycket dialog. Illustrationerna, som dominerar sidorna, är detaljerade och härligt färgrika. Ett stort plus utdelas för att huvudpersonen är en framåt och händig tjej som framställs i tuff jeansjacka med snusnäsduk runt halsen. Här finns inga rosa prinsesskläder eller gulliga dockvagnar. Att läkaren sedan heter Mustafa känns modernt och rätt i tiden."