Textmakare Knutssons skyltfönster

Här finns tips om var du kan läsa mina texter. En del kan du läsa bara här. Häng med!

Min bilder
Namn:

Jag är skribent och författare med förkärlek för korta, koncentrerade format. Jag skriver utställningstexter, korta kommentarer och texter till bilderböcker men också debattinlägg och krönikor. Om du vill veta mer så ta en titt på www.textmakareknutsson.se

03 december 2007

Recension av "Östgötaliv"

Det finns en sajt på nätet som kallas Utställningsestetiskt forum där rutinerat utställningsfolk skriver recensioner och diskuterar mål och mening, gestaltning och innehåll i olika produktioner.
Eva Persson, veteran på området tillika chefredaktör på sajten, har nu skrivit en recension av det två första delarna av Östergötlands länsmuseums nya basutställning - där jag i våras hade förmånen att göra slutbearbetningen av texterna. Eva Persson har både ris och ros men självklart blir jag glad av att läsa att hon tycker att:

"(...) textveporna med yrkesbeteckningar i staden och arbetsuppgifter på landet, som finns i Östgötaliv, är svåra att överträffa."

och:

"I Östgötaliv har de löpande texterna ibland ett inledande stycke i kursiv stil, utgående från något föremål i närliggande monter. Det hade räckt med denna kursiva öppning, så att något lämnades åt betraktaren att själv lista ut genom att studera de arkeologiska fynden mer enträget."

(Vilket jag gärna håller med om. De synliga texterna ska väcka besökaren, intressera och kanske provocera. Faktatexterna kan man ha kvar men det räcker att den nyfikne lätt kan hitta dem. Vi ska inte pracka på alla besökare all information.)

Läs hela recensionen.