Textmakare Knutssons skyltfönster

Här finns tips om var du kan läsa mina texter. En del kan du läsa bara här. Häng med!

Min bilder
Namn:

Jag är skribent och författare med förkärlek för korta, koncentrerade format. Jag skriver utställningstexter, korta kommentarer och texter till bilderböcker men också debattinlägg och krönikor. Om du vill veta mer så ta en titt på www.textmakareknutsson.se

29 december 2006

Kulturtips i ETC

I årets sista ETC (pappersversionen) tipsar jag och deras andra recensenter om tre kulturupplevelser vardera. Här kommer mina:

Utställning:”Resan är inte slut”, av Katrineholms kommun och Nordiska museet/Julita, om Medborgarskolan på Fogelstad. Visas på Arbetets museum i Norrköping t.o.m.15 april.
Viktig för den som inte redan känner de fem kvinnorna i Fogelstadgruppen, inspirerande för dem som redan stiftat deras bekantskap. Befriad från onödig teknisk interaktivitet. Här uppmuntras besökarna i stället interagera med varandra vilket är ovant och lite läskigt men mycket mer intressant. Estetiskt, informativt och en aning sorgligt. Ansvarstagande, tillitsfulla och engagerande medborgare behöver fortfarande fostras. Medborgarskolan på Fogelstad fattas oss.
www.arbetetsmuseum.se

Dans: ”Gökboet”, Bounce Streetdance Company, Dansens hus i Stockholm, under våren på turné inne i landet.
Gripande och spänstigt om den tunna linjen mellan galenskap och normalitet. Omtumlande, överraskande och svettigt. Glöm inte att kolla in publiken. Kidsen från förorternas motiverande kurser i streetdance möter medelklassens klassiska kulturkonsumenter. Täckjackor möter överrockar, hard-core möter Grieg. Enda nackdelen är det skyhöga biljettpriset som exkluderar alltför många. Se den - om du har råd.
www.bounce.nu

Konst: ”Rondellhundar”, av vemsomhelst, i rondeller lite varstans
Äntligen sprider sig de anonyma, icke-professionella kreatörernas vilda idéer och infall från Internet till det s.k. offentliga rummet. Den landsomfattande utställningen har fri entré och är öppen dygnet runt. Ljuset faller naturligt över skulpturerna som är i ständig rörelse mellan olika rondeller. Har du inte byggt någon än? Gör det!
www.rondellhund.se