Textmakare Knutssons skyltfönster

Här finns tips om var du kan läsa mina texter. En del kan du läsa bara här. Häng med!

Min bilder
Namn:

Jag är skribent och författare med förkärlek för korta, koncentrerade format. Jag skriver utställningstexter, korta kommentarer och texter till bilderböcker men också debattinlägg och krönikor. Om du vill veta mer så ta en titt på www.textmakareknutsson.se

13 december 2006

Recensioner i bunt...

I går kom ett kuvert från Alfabeta med lite reaktioner på "Händiga Hanna på bondgården".

Vi föräldrar skriver:
"(...) Händiga Hanna på bondgården är möjligen ett steg i en ny riktning; här är det inte djuren som är intressantast, utan den helautomatiska robot som sköter mjölkningen av korna. Hårdvaluta för vetgiriga femåringar."

I Norrtelje tidning skriver Pernilla Josefsson:
"Just nu sköljer en våg av starka små flickor in i barnboksvärlden. En av de starkaste är Händiga Hanna. Hennes mekarlust leder henne in i verkstäder både här och där. (...) Doften av ladugård är lika stark som doften av sjuttiotal i den här boken. Men visst är det kul med den lilla illbattingen Hanna som klarar allt."

En tidning som tydligen heter "Familj Sthlm" ger boken fyra "F" och skriver:
"Andra boken i serien om den lite beskäftiga Hanna som gillar att fixa och klura ut smarta lösningar. Här hjälper hon till att laga mjölkningsroboten när barnen besöker en bondgård. Lisen Adbåges bilder är som alltid tokcharmiga."